'AZ wilde in uiterste poging 25 procent van Champions League-inkomsten afstaan'

'AZ wilde in uiterste poging 25 procent van Champions League-inkomsten afstaan'

20-07-2020 14:47
438

AZ heeft aan de KNVB voorgesteld om 25 procent van de Champions League-inkomsten af te staan aan de andere Eredivisie-clubs. Dat meldt Quote.

De Alkmaarders deden het voorstel op 20 april in een uiterste poging om de KNVB zover te krijgen het Champions League-ticket aan AZ toe te kennen, en niet aan Ajax. De 25 procent is een aanzienlijk hoger percentage dan de 5 procent die Ajax aanvankelijk zou hebben aangeboden.

In de brief van AZ aan de KNVB staat dat 25 procent van de Champions League-inkomsten uit de groepsfase en de knock out-strijd en 15 procent van de Europa League-inkomsten wil doneren aan de clubs. De poging van AZ slaagde echter niet: de KNVB reageerde niet en bepaalde dat Ajax op doelsaldo het Champions League-ticket kreeg.

AZ heeft nog altijd hoop op het directe Champions League-ticket. De Alkmaarders overwegen een gang naar het CAS als de UEFA op 3 september het ticket niet toekent aan AZ.

Op de brief over de verdeling van de Champions League-inkomsten zegt juridisch adviseur Karim Aachboun tegen Quote: "Ik kan meegeven dat wij voorlopig niet meer inhoudelijk zullen reageren. Gudde heeft tot op heden de bezwaren van AZ nog steeds niet inhoudelijk weerlegd, namelijk dat het onderling resultaat een transparanter, objectiever en sportiever argument is dan het doelsaldo, nu er geen reglement van toepassing is. Wij wachten het besluit van de UEFA af."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie