Rankovic hoopt op Robben-scenario in Den Haag: Een heel grote naam

Rankovic hoopt op Robben-scenario in Den Haag: "Een heel grote naam"

Gepubliceerd: maandag 20 juli 2020 om 15:58ma 20-07-2020 om 15:58

Niet alleen FC Groningen en FC Twente, maar ook ADO Den Haag wil Eljero Elia maar al te graag terug naar Nederland halen. Trainer Aleksandar Rankovic hoopt op een 'Robben-scenario' in Den Haag.

"Elia is een heel grote naam. In Den Haag maar sowieso in het hele Nederlandse voetbal", zegt Rankovic tegen De Telegraaf. "Als hij ervoor kiest om naar ADO terug te keren, mag niet alleen ik als trainer blij zijn, maar dan geldt dat ook voor de hele club, voor de supporters en voor de stad Den Haag. Laten we hopen dat dat gaat gebeuren."

Elia begon zijn carrière bij ADO alvorens hij via FC Twente, Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen, Southampton en Feyenoord bij Istanbul Basaksehir belandde. Daar vertrekt hij na het winnen van de landstitel transfervrij. Rankovic hoopt met de komst van Elia veel los te maken onder de fans. "Ik denk, dat FC Groningen het heel slim heeft aangepakt richting supporters en seizoenskaarthouders. Datzelfde kan gebeuren bij ADO Den Haag. Het mooie van Elia is ook nog eens, dat hij topfit is en meteen inzetbaar is. Hij is net kampioen van Turkije geworden. Als hij komt, is hij een van de betere spelers in Nederland."

Rankovic kent Elia nog uit zijn tijd als speler en heeft altijd contact gehouden. "Je weet niet hoe reëel het is. Tot nu toe is het vooral een grote wens van heel veel mensen binnen ADO. We zijn er allemaal mee bezig en onderhouden contact met hem. Martin Jol, Mo Hamdi en ik ook. Allemaal. Het is een jongen, die een goed gevoel heeft bij de club. Hij komt uit Den Haag. Maar hij is ook nog steeds een prof en heeft veel keuzes", aldus de nieuwe ADO-coach.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Waar past Elia het beste in Nederland?

(1104 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws