Fledderus verbaasd door Matusiwa-claim: We hebben met hem gesproken

Fledderus verbaasd door Matusiwa-claim: "We hebben met hem gesproken"

20-07-2020 17:35
41

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen bespreekt bij RTV Noord de situaties rond Deyovaisio Zeefuik en Azor Matusiwa. Beide spelers willen vertrekken. Zeefuik aast op Hertha BSC en Matusiwa wil naar de Ligue 1.

Zeefuik en Matusiwa spraken maandag openlijk hun vertrekwens uit. Groningen weigert echter zomaar toe te geven en dat frustreert het duo. "Zeefuik is gewoon op de training, maar we kennen de situatie. Hij heeft zijn wensen bekend gemaakt, maar zolang er geen club is die het juiste bedrag op tafel legt, gebeurt er niets", zegt Fledderus. "Het is voor ons een belangrijke speler."

Fledderus wil Matusiwa niet voor een appel en een ei laten gaan. Hij kan naar verluidt naar RC Lens. "We pikken graag jongens op en laten ze dan weer gaan voor de juiste prijs op het juiste moment. Dat moment is er nu niet. We zijn al veel spelers kwijtgeraakt en moeten komend seizoen een goed team op de been brengen."

Matusiwa zei onlangs dat Fledderus zich niet aan bepaalde afspraken houdt. De TD weet niet waar de middenvelder op doelt. "We hebben met hem gesproken en zouden niet weten wat we niet zijn nagekomen."

Fledderus snapt Matusiwa wel. "Vanuit zijn situatie kan ik het begrijpen, met zijn achtergrond en familie die achter hem staat. Het verschil in salaris bij een andere club kan best groot zijn, maar het is niet zo dat hij hier niets verdient."