Hopen op transfer voor 'hartstikke goed joch': 'Aké klaar voor 't hele grote werk'

Hopen op transfer voor 'hartstikke goed joch': 'Aké klaar voor 't hele grote werk'

Gepubliceerd: woensdag 22 juli 2020 om 09:34wo 22-07-2020 om 09:34

Nathan Aké lijkt hard op weg een transfer naar Manchester City te gaan maken. Cor Adriaanse, zijn jeugdtrainer bij Feyenoord, gunt de centrale verdediger van Bournemouth een mooie stap omhoog.

"Nathan is een hartstikke goed joch", zegt Adriaanse woensdag in De Telegraaf. "Ik heb hem altijd een prettige jongen gevonden om mee te werken, heel leergierig en een goede prof. En hij had ook nog eens goede ouders. Ik hoop dat hij een mooie volgende stap kan gaan maken. Ik denk dat hij wel klaar is voor het hele grote werk."

Aké verliet Feyenoord op zijn zestiende al voor Chelsea en brak uiteindelijk bij Bournemouth definitief door in het Engelse voetbal. Nu wacht hem een toptransfer naar Manchester City, terwijl ook Manchester United en zijn oude club Chelsea hem willen. De vraag is of Aké dit podium ook had gehaald als hij bij Feyenoord was gebleven.

"Die discussie is al zo vaak gevoerd. Daar is moeilijk antwoord op te geven", zegt Adriaanse. "Het is wel zo dat Tonny Vilhena, het andere grote talent van zijn lichting, al op zijn zestiende in het eerste speelde. Maar als Nathan deze zomer inderdaad een transfer naar Manchester City of een andere Engelse topclub kan maken, dan is hij toch aardig op zijn pootjes terecht gekomen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat is de beste club voor Aké?

Manchester City
49%
Manchester United
23%
Chelsea
20%
Andere club...
8%
(1248 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws