'Chelsea meldt zich: Leverkusen stuurt aan op nieuwe transferconstructie'

'Chelsea meldt zich: Leverkusen stuurt aan op nieuwe transferconstructie'

22-07-2020 12:15
39

Chelsea geeft gas voor de komst van Kai Havertz, aldus BILD. Volgens het Duitse medium meldt de Londense grootmacht zich 'in de komende dagen' bij Bayer Leverkusen.

Havertz is na het vastleggen van Hakim Ziyech en Timo Werner de 'absolute topprioriteit' van Chelsea op de zomerse transfermarkt, meldt BILD. De 21-jarige Duitser was dit seizoen goed voor zeventien goals en negen assists in 43 wedstrijden namens Leverkusen en is gelinkt aan de complete Europese elite.

In Engeland werd maandag gemeld dat Chelsea een slordige tachtig miljoen euro moet betalen voor Havertz, maar vanuit Duitsland klinken er andere geluiden. Leverkusen-directeur Rudi Völler zou 100 miljoen euro willen zien van Chelsea, bestaande uit een basisbedrag van 70 miljoen en 30 miljoen aan bonussen.

Deze week gaat Völler om tafel met Chelsea-directeur Marina Granovskaia. De vertrouweling van eigenaar Roman Abramovich wordt door BILD getypeerd als 'de machtigste vrouw in de internationale voetbalwereld'. Een akkoord wordt nog niet verwacht: Havertz maakt eerst de Europa League-campagne af met Leverkusen.