Kraay jr.: 'Houd van spelers die uitgesproken zijn, maar waarom zeg je dit?'

Kraay jr.: 'Houd van spelers die uitgesproken zijn, maar waarom zeg je dit?'

23-07-2020 07:00
45

Deyovaisio Zeefuik stuurt aan op een vertrek bij FC Groningen. De verdediger wil naar Hertha BSC en steekt dat niet onder stoelen of banken, tot ergernis van Hans Kraay jr.

"Hij kon zich niet goed motiveren, dan denk ik van...", begint Kraay jr. bij Voetbalpraat van FOX Sports. "Ik vind het een super leuke jongen om te zien voetballen, het zou er wel eentje zijn voor Simeone (coach van Atlético Madrid, red.)." De acties van Zeefuik, die aangaf te willen vertrekken bij Groningen, vindt Kraay jr. niet handig. "Je kan als voetballer toch wel even teleurgesteld zijn dat je nog niet naar Hertha mag, maar dan hoef je toch niet te zeggen dat je je niet meer kan motiveren?"

Kees Kwakman neemt het op voor de Groningen-back. "Hij zei wel gewoon dat hij zijn best doet, kwaliteit levert op de trainingen, maar dat hij zich gewoon niet goed voelt", stelt de analist. "Maar we weten natuurlijk ook niet precies hoe dat zit natuurlijk hè, wat de afspraken zijn. Wat het bod is van Hertha en wat Groningen vraagt, dat is altijd moeilijk om daar een mening over te hebben."

Kraay jr. is het gedeeltelijk met Kwakman eens, maar begrijpt de uitspraken van Zeefuik niet. "Ik houd van spelers en coaches die uitgesproken zijn, maar waarom moet je dit zeggen? Werk je kapot en vecht het uit met Mark-Jan Fledderus (de technisch directeur van Groningen, red.)."