Bij Feyenoord heb ik een gesprek met Advocaat gehad, hij heeft me ook gebeld'

Bij Feyenoord heb ik een gesprek met Advocaat gehad, hij heeft me ook gebeld'

Gepubliceerd: donderdag 23 juli 2020 om 13:57do 23-07-2020 om 13:57

De contractverlenging van Dick Advocaat heeft een belangrijke rol gespeeld in de beslissing van Eric Botteghin om in De Kuip te blijven. Woensdag verlengde de Braziliaanse verdediger zijn Feyenoord-contract met een seizoen.

"Het is mooi dat de trainer is gebleven, dat is echt belangrijk voor mij geweest", laat Botteghin weten aan De Telegraaf. "Op de club heb ik een gesprek met de trainer gehad en hij heeft me ook gebeld. Dat geeft het gevoel dat je belangrijk bent voor het team en heeft natuurlijk geholpen in mijn beslissing nog een jaar te blijven."

De routinier (32) begint maandag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Aanvankelijk leek hij op zoek te gaan naar een nieuwe club, omdat zijn contract drie weken geleden afliep. "Het heeft lang geduurd, maar ik had geen haast en ben altijd met Feyenoord in gesprek gebleven", benadrukt hij.

Met het vertrouwen in de ploeg zit het wel goed bij Botteghin. "Als je bij de seizoenstart al een bijna complete selectie hebt, dan geeft dat een voorsprong. Dat is heel anders dan vorig seizoen, toen veel jongens nog fit moesten worden en we in de eerste maanden zoveel punten verspeelden. Bovendien was dit voor mij niet de manier om de club te verlaten, na vijf mooie jaren, met heel veel prijzen (vijf, red.)."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws