'Beoogd linksback van Ajax 1' klopt aan de deur bij PSG: 'Kan snel gaan met hem'

'Beoogd linksback van Ajax 1' klopt aan de deur bij PSG: 'Kan snel gaan met hem'

24-07-2020 18:47
66

Mitchel Bakker maakte dit seizoen zijn officiële debuut voor Paris Saint-Germain en sprokkelde sindsdien minuten in de Franse hoofdstad. Gery Vink betreurt het: de voormalig jeugdtrainer van Ajax had liever gezien dat Bakker zijn Ajax-opleiding had bekroond met een doorbraak in de hoofdmacht.

De in Purmerend geboren linksback meldde zich in 2010 op De Toekomst, waar hij negen jaar lang zou blijven. Na 37 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden met Jong Ajax volgde echter een transfer naar PSG. "Echt zonde. Hij was de beoogde linksback voor Ajax 1, hij had het zeker in zich om dat te bereiken", aldus Vink in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het was fantastisch om met hem te werken."

De huidige assistent-trainer van Willem II kan echter ook genieten van de stappen die Bakker in Parijs gezet heeft. "Hij heeft alle ingrediënten om door te breken in de top. Daarom vind ik het zo jammer dat hij niet meer voor Ajax speelt. Maar als PSG komt... Dat is toch ook geweldig?" Layvin Kurzawa is voorlopig de meest voorname concurrent van de jeugdinternational van Oranje. Vink ziet het al helemaal zitten. "Met zijn power en kwaliteiten aan de bal kan het zomaar eens snel gaan met hem. PSG is veel in balbezit, dan komt hij goed tot zijn recht. We moeten niet verbaasd opkijken als hij straks vaste klant is op het opstellingsformulier."

Bakker zou vrijdagavond weer in actie kunnen komen, wanneer PSG zijn eerste officiële wedstrijd in vier maanden tijd speelt. Saint-Étienne is de tegenstander in de finale van de Coupe de France.