Anderlecht snijdt in personeelskosten en stuurt alle medewerkers van fanshop weg

Anderlecht snijdt in personeelskosten en stuurt alle medewerkers van fanshop weg

24-07-2020 19:35
37

Anderlecht is bezig met een bezuinigingsronde, waar ook de fanshop van Paars-Wit niet aan is ontkomen. Alle drie de medewerkers zijn ontslagen, meldt Het Laatste Nieuws.

Anderlecht heeft vrijdag via Twitter laten weten dat de fanshop voorlopig maar drie dagen per week is geopend. Volgens HLN komt dit door de volgende bezuinigingsronde op de werkvloer van de financieel geplaagde club, die de drie fanshop-medewerkers hun baan heeft gekost. 'Hoe Anderlecht zijn verkoop van de merchandising wil organiseren, is niet duidelijk', klinkt het.

De 34-voudig landskampioen van België zit al enige tijd in zwaar weer: tijdens het seizoen 2019/2020 moest men het voor het eerst sinds tijden zonder Europees voetbal doen en ook komend seizoen hoeft Paars-Wit zich alleen maar op de binnenlandse competitie te richten. Anderlecht start mogelijk met drie punten in mindering, vanwege overtreding van de Financial Fair Play-regels. De club is recentelijk overgenomen door Woestijnvis-topman Wouter Vandenhaute, die Anderlecht weer in financieel rustiger vaarwater moet zien te brengen.