'Feyenoord wil in jacht op Ajax en AZ niet voor de muziek uitlopen: geld is op'

'Feyenoord wil in jacht op Ajax en AZ niet voor de muziek uitlopen: geld is op'

25-07-2020 07:28
149

Feyenoord zoekt naarstig naar een centrale verdediger, maar mengde zich niet in de strijd om Jan Paul van Hecke. Volgens het Algemeen Dagblad kunnen de Rotterdammers de twintigjarige verdediger van NAC Breda simpelweg niet betalen.

Van Hecke is voor 2,3 miljoen euro op weg naar AS Monaco. Daarmee is hij te duur voor Feyenoord, dat geen transferbudget meer heeft. 'Lege portemonnee en verwachtingen concurreren weer met elkaar bij Feyenoord', zo stelt het AD. Overigens zit in het salarisbudget nog wel enige rek, dus moet technisch directeur Frank Arnesen op zoek naar transfervrije spelers of spelers die op huurbasis naar De Kuip komen.

Feyenoord betaalde 450.000 euro voor Christian Conteh en zo'n 900.000 euro voor Mark Diemers, terwijl Bryan Linssen transfervrij kwam. De kans bestaat dat het daar bij blijft. 'De plannen om met minimaal drie gerichte aankopen de ploeg een flinke kwaliteitsinjectie te geven, verdwenen vanwege de coronacrisis in de prullenbak', klinkt het. Arnesen zat recent om tafel met de Vrienden van Feyenoord, die geraadpleegd moeten worden als de club de vastgestelde budgetten wil overschrijden. De uitkomst was 'duidelijk en ontnuchterend'.

Hoewel de Rotterdammers in de toekomst flink kunnen verdienen aan spelers als Marcos Senesi, Orkun Kökcü, Luis Sinisterra en Justin Bijlow, wil Feyenoord financieel niet voor de muziek uitlopen in de jacht op Ajax en AZ. Of de ploeg van coach Dick Advocaat desondanks de titelstrijd kan aangaan, is afwachten.