Update: 'NAC-grootverdiener komt niet door medische keuring, transfer afgeblazen'

Update: 'NAC-grootverdiener komt niet door medische keuring, transfer afgeblazen'

Gepubliceerd: zondag 26 juli 2020 om 15:32zo 26-07-2020 om 15:32

Laatste update: zondag 2 augustus 2020 om 17:02zo 02-08-2020 om 17:02

NAC Breda gaat definitief afscheid nemen van cultheld Greg Leigh, meldt BN DeStem zondagmiddag. De 25-jarige linksback is op weg naar Rotherham United, dat dit seizoen van de League One naar het Championship is gepromoveerd.

Leigh kwam in 2018 over van Bury en tekende toen voor drie jaar. Nadat hij met NAC uit de Eredivisie degradeerde, werd hij verhuurd aan het Schotse Aberdeen. Zowel NAC als Leigh zag weinig in een verlengde samenwerking: Rotherham United biedt nu uitkomst. Volgens BN DeStem hebben The Millers 'een bedrag conform de gelimiteerde transfersom' in Leighs contract geboden: als de medische keuring geen problemen oplevert, kan de transfer wereldkundig gemaakt worden.

Het vertrek van de grootverdiener zal vermoedelijk een opluchting zijn voor NAC, dat binnenkort wat meer ruimte in het salarisbudget zal hebben. Leigh viel in zestien Eredivisie-wedstrijden vooral op door zijn werklust en hoekige speelstijl. De NAC-fans scandeerden tijdens wedstrijden regelmatig 'Leigh, Leigh, Leigh' en er werden zelfs gezichtsmaskers met zijn beeltenis gemaakt.

Update: Een forse streep door de rekening voor NAC Breda, Rotherham United en Greg Leigh. De transfer van de Engelse verdediger is afgeblazen, meldt BN DeStem. Leigh kwam niet door de medische keuring bij de Championship-club. NAC grijpt daardoor naast een kleine transfersom en blijft bovendien zitten met een 'op dit moment onverkoopbare grootverdiener', klinkt het.
 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws