Derksen zet Veronica Inside-deur tóch op kier: 'Kan ons voor de rechter slepen'

Derksen zet Veronica Inside-deur tóch op kier: 'Kan ons voor de rechter slepen'

Gepubliceerd: zondag 26 juli 2020 om 17:30zo 26-07-2020 om 17:30

Het leek voorbij, maar Johan Derksen zet de deur voor een nieuw seizoen Veronica Inside nu tóch op een kier. De analist wijst naar Talpa-baas John de Mol.

Het verhaal is bekend: Derksen en René van der Gijp raakten gebrouilleerd met Wilfred Genee, nadat de presentator in het racismedebat - zoals Derksen het noemt - 'de kant van de vijand' koos. De twee hebben herhaaldelijk aangegeven dat Veronica Inside in de huidige setting geen toekomst heeft, maar Derksen laat zondag op Radio Rijnmond een meer genuanceerd geluid horen.

"Ik heb Wilfred en de directie hier op bezoek gehad en er is wat verbetering, maar ik kan niet zeggen dat daar glimlachend weer ga zitten. Ik heb mijn bedenkingen", verklaart Derksen vanuit Grolloo. "Wilfred koos met zijn houding de kant van de vijand en dat is heel teleurstellend."

Bij Talpa legt men de bal bij Derksen, Genee en Van der Gijp, maar De Snor wijst op het feit dat hij nog een contract heeft. "John de Mol kan nog zeggen: jullie hebben een contract en gaan er maar zitten. Anders pleeg je contractbreuk en dan sleep ik je voor de rechter. Hij heeft ook nog wat te zeggen."

Vorige maand zei Derksen nog dat het einde van Veronica Inside zijn 'duurste principiële besluit ooit' is, omdat hij 600 duizend euro weg zou gooien. "Van der Gijp en ik zouden volledig ongeloofwaardig zijn als we met Wilfred dit programma op deze manier blijven maken", liet hij weten aan het ANP.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Komt er een nieuw seizoen Veronica Inside?

Ja
78%
Nee
22%
(4021 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws