Genee, Derksen en Van der Gijp beslissen over lot Veronica Inside

Genee, Derksen en Van der Gijp beslissen over lot Veronica Inside

17-07-2020 13:14
78

Het lot van het programma Veronica Inside ligt volledig in handen van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Dat zegt Paul Römer, managing director radio en televisie van Talpa, vrijdag op NPO Radio 1.

Talpa is het moederbedrijf achter de zender Veronica, waarop het programma te zien is. Het wel of niet doorgaan van Veronica Inside is volgens Römer 'een beslissing die de drie mannen met elkaar moeten maken'.

"Die discussie moeten zij met elkaar voeren, in een kamertje met de deur dicht. En niet via de de kranten, radio en televisieprogramma's", laat hij weten. Römer benadrukt met klem dat Veronica Inside wat Talpa betreft terugkeert als het ruziënde drietal de strijdbijl begraaft.

Römer mengt zich niet in de speculaties over een dagelijks programma in een andere setting met Genee, Derksen en Gijp. "Ik heb van Rutte geleerd niet in te gaan op wat- en als-vragen. Laten we eerst de heren de tijd geven om te kijken of ze iets willen doen. Daarna gaan we verder kijken."

Derksen en Van der Gijp lieten zich de afgelopen weken meerdere keren blijken dat er geen toekomst is voor Veronica Inside. De show ontspoorde, nadat Derksen rapper Akwasi in verband had gebracht met Zwarte Piet, gevolgd door een racismedebat.