'Bosz meldt zich met Leverkusen bij Ajax en doet bod op Onana'

'Bosz meldt zich met Leverkusen bij Ajax en doet bod op Onana'

Gepubliceerd: zondag 26 juli 2020 om 20:45zo 26-07-2020 om 20:45

Laatste update: zondag 26 juli 2020 om 21:07zo 26-07-2020 om 21:07

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz heeft zich bij Ajax gemeld voor Andre Onana. Dat meldt De Telegraaf. Ook ligt er een bod op tafel: twintig miljoen euro plus bonussen.

Ajax-directeur Marc Overmars heeft het openingsbod uit Duitsland afgewezen, aldus De Telegraaf. Ook Voetbal International maakt melding van de concrete interesse. Overmars wil meer geld zien en hoewel hij Bosz geen vraagprijs heeft gegeven, zou Onana zo'n dertig miljoen euro moeten kosten.

Het is geen geheim dat Overmars en trainer Erik ten Hag hopen dat Onana nog één seizoen in Amsterdam blijft. De 24-doelman uit Kameroen heeft echter zijn zinnen gezet op een transfer. "Het waren vijf geweldige jaren hier. Maar nu is mijn tijd gekomen om een stap te maken", zei hij in mei tegen het Algemeen Dagblad.

In het seizoen 2016/2017 maakte Onana zijn Ajax-debuut onder Bosz. De trainer van Leverkusen heeft meerdere keren aangegeven groot fan van hem te zijn. Door zich bij Ajax te melden, hoopt Bosz onder meer Chelsea te snel af te zijn. De Londense grootmacht zit met een keepersprobleem - Frank Lampard passeerde de duurste doelman aller tijden Kepa Arrizabalaga voor de laatste wedstrijd van het seizoen - en is geïnteresseerd.

Volgens De Telegraaf hebben op de achtergrond ook Borussia Dortmund, FC Barcelona geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Onana. Zaakwaarnemer Albert Botines weigert commentaar te geven. Op dit moment is Lukas Hradecky nog de eerste doelman bij Leverkusen, maar hij voldoet in de ogen van Bosz niet.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Leverkusen een goede club voor Onana?

Ja
26%
Nee
74%
(4708 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws