Goed nieuws voor 'naïeve krachtpatser' Douglas: 'Kans groot als hij echt wil'

Goed nieuws voor 'naïeve krachtpatser' Douglas: 'Kans groot als hij echt wil'

27-07-2020 08:15
11

Douglas Franco Teixeira maakt kans op een contract bij Go Ahead Eagles. Kees van Wonderen, trainer van de Deventer club, laat doorschemeren dat hij openstaat voor een samenwerking.

Douglas meldde zich afgelopen week op het trainingsveld van Go Ahead. Hij mikt op een rentree als profvoetballer, nadat hij twee jaar geleden voor het laatst een wedstrijd speelde. "Douglas komt van heel ver", reageert Van Wonderen in de Volkskrant. Hij werkte in het verleden als assistent-trainer bij FC Twente samen met Douglas. "Ik hoorde dat hij op zoek was naar een plek waar hij zich kan rehabiliteren."

Wedden

Meer odds

Van Wonderen typeert Douglas als een 'lieve, naïeve krachtpatser'. "Zijn vetpercentage is nog iets te hoog, maar niet exorbitant (Douglas ging van 115 naar 96 kilo, red.). Als hij het echt wil, acht ik de kans groot dat hij kan terugkeren in het profvoetbal."

Bij Go Ahead krijgt Douglas de kans om fit te worden. Over een paar weken gaan beide partijen om tafel voor een gesprek over de toekomst. Van Wonderen zou een fitte Douglas graag aan de selectie toevoegen. "Hij beschikt over kwaliteiten die voor een club als Go Ahead normaal niet haalbaar zijn. Bovendien kunnen de jonge gasten zich aan hem optrekken."