Douglas vol vertrouwen ondanks lange inactiviteit: '14 jaar lang overal basis'

Douglas vol vertrouwen ondanks lange inactiviteit: '14 jaar lang overal basis'

25-07-2020 16:25
42

Douglas Franco Teixeira heeft bij Go Ahead Eagles zijn eerste stappen richting zijn gewenste rentree als profvoetballer gezet. De Braziliaanse verdediger van FC Twente – in 2011 genaturaliseerd tot Nederlander en later bankzitter bij het Nederlands elftal – is momenteel op proef in Deventer.

Douglas werd in zijn tijd bij Sporting Portugal betrapt op doping en zit al sinds 2018 zonder club. Hij is echter vastbesloten om zijn profcarrière te hervatten. "We hebben nog niet over contracten gesproken, maar ik train nu hier. Als het zover komt, zou het leuk zijn. Waarom ook niet?", vertelt hij vanuit het regenachtige Deventer aan FOX Sports. "Ik kan het nog niet zeggen, maar het zou heel mooi zijn."

Wedden

Meer odds

Zijn langdurige intermezzo hoeft volgens Douglas geen belemmering te zijn. "Door mijn schorsing heb ik twee jaar niet gespeeld, daarna kwam het coronavirus en duurde het extra lang", stelt hij. "Maar ik ken mijn niveau. Mensen denken dat je na twee jaar vergeet hoe je moet voetballen. Maar ik ken mezelf: ik ben nooit geblesseerd geweest, ik heb veertien jaar lang overal in de basis gespeeld, alleen bij Sporting iets minder. Ik heb veel vertrouwen, ik ben blij hier en de rest komt vanzelf."

Het zou zelfs kunnen dat Douglas binnenkort voor het eerst sinds 2013 wedstrijden op Nederlandse bodem gaat spelen. "Ik ben 32 en ik voel me nog steeds goed. Maar toen ik hier in Nederland speelde, waren die andere jongens twaalf, dertien jaar... Een paar jongens kennen me nog, dat is goed. Ik hoop dat ik nog veel van hen kan leren. En zij van mij."