FC Twente rondt vierde zomertransfer af: Markelo op huurbasis naar Enschede

FC Twente rondt vierde zomertransfer af: Markelo op huurbasis naar Enschede

Gepubliceerd: maandag 27 juli 2020 om 19:01ma 27-07-2020 om 19:01

Laatste update: maandag 27 juli 2020 om 19:08ma 27-07-2020 om 19:08

FC Twente heeft de vierde zomerversterking binnen. De 21-jarige jeugdinternational Nathan Markelo komt op huurbasis over van Everton, bevestigt de eredivisionist.

De officiële bekendmaking van Markelo's komst hing al even in de lucht. Omdat hij uit Engeland overkomt, moest eerst nog twee weken in quarantaine voordat hij kennis kon maken met zijn nieuwe ploeggenoten.

Markelo werd geboren in Groningen, opgeleid bij FC Volendam en staat sinds 2017 onder contract bij Everton. Hij is na Vaclav Cerny (FC Utrecht) en Kik Pierie (Ajax) de derde huurling bij FC Twente, dat ook nog bezig is met Ajax-aanvaller Danilo Pereira. Gijs Smal kwam over van FC Volendam.

"Ik heb onlangs mijn contract bij Everton verlengd, maar direct uitzicht op een plek in het eerste elftal is er nog niet. De kans daarop is bij FC Twente groter en daarom is het goed voor mij om dit jaar voor FC Twente te gaan spelen", geeft Markelo aan op de clubwebsite. "Ik ken de club goed, want Jahnoah, mijn jongere broer speelt bij FC Twente in de academie. Daarom is het extra leuk om hier dit seizoen te spelen."

Technisch directeur Jan Streuer is blij met de komst van de verdediger. "Nathangelo is een talentvolle rechtsbenige verdediger die alle vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje heeft doorlopen en bij Everton wordt gezien als een zeer beloftevolle speler. Niets voor niets verlengde de Engelse club onlangs zijn contract. Hij krijgt dit seizoen volop de kans op speelminuten in het eerste elftal, het is aan hem om een basisplek af te dwingen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws