Breaking news

Witte rook uit Almere: niet Steijn, maar Pastoor opvolger van ontslagen Verbeek

Nieuwe kans bij PSV: 'Die tijd was erg moeilijk, het was iets persoonlijks'

Nieuwe kans bij PSV: 'Die tijd was erg moeilijk, het was iets persoonlijks'

Gepubliceerd: woensdag 29 juli 2020 om 06:51wo 29-07-2020 om 06:51

Maximiliano Romero is terug bij PSV en krijgt weer een kans in de voorbereiding. De Argentijnse spits, die in januari 2018 voor tien miljoen euro naar Eindhoven werd gehaald, zegt ditmaal fris aan de uitdaging te kunnen beginnen.

Vorig seizoen werd Romero verhuurd aan Velez Sarsfield uit zijn vaderland en dat deed de aanvaller goed. Zijn eerste periode bij PSV was immers niet bepaald succesvol. "Ik wil het niet afschuiven op de blessures", zegt de Argentijn daarover tegen De Telegraaf. "Het was iets persoonlijks. Ik moest wennen aan de omstandigheden in Europa en heb geleerd van die tijd. Het was moeilijk, maar ik sta voor een nieuw seizoen. Een nieuwe fase."

Die nieuwe fase biedt ook qua speelwijze kansen voor Romero. Het systeem met twee spitsen, waar de nieuwe PSV-trainer Roger Schmidt mee wil gaan spelen, lijkt de sterke spits op het lijf geschreven. "Dat is heel goed voor mij, veel beter. Het geeft me natuurlijk meer kansen om te kunnen spelen en me te kunnen laten zien. Concurreren met Sam Lammers of Donyell Malen? We beginnen weer op nul."

"Of ik nu speel of op de bank zit, ik geef alles", gaat de vastberaden Argentijn verder. "Ik wil op een goede manier kunnen concurreren, zonder blessures. Het wordt een mooie strijd, maar ik heb geen enkele rivaliteit richting hen (Lammers en Malen, red.). Helemaal nooit. We spelen voor dezelfde club en strijden aan dezelfde zijde."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws