Transfervrije Van der Hoorn denkt plots aan Premier League: 'Niet op gerekend'

Transfervrije Van der Hoorn denkt plots aan Premier League: 'Niet op gerekend'

Gepubliceerd: woensdag 29 juli 2020 om 07:45wo 29-07-2020 om 07:45

Tot zijn grote verbazing kan Mike van der Hoorn nog steeds naar de Premier League met Swansea City. Op de laatste speeldag kwalificeerde de club uit Wales zich onverwachts toch nog voor de play-offs.

Dankzij een 4-1 overwinning op Reading nestelde Swansea zich op doelsaldo bij de vier ploegen die in de nacompetitie om promotie naar de Premier League strijden. De heenwedstrijd in de halve finale, thuis tegen Brentford, werd door Van der Hoorn en de zijnen met 1-0 gewonnen. "Nu het erop aankomt staan we hier toch, door een fijne opleving", zegt de lange verdediger tegen het Algemeen Dagblad. "Ik had erop gehoopt natuurlijk. Maar eerlijk gezegd helemaal niet op gerekend."

Ook voor Van der Hoorn zelf komen de play-offs als een gouden kans. "Toen ik net weer in de gym bezig was na een knieblessure werd het seizoen gecanceld", legt de voormalig Ajacied uit. "Zonder die coronaperiode was ik niet meer in actie gekomen, en dat in een seizoen waarin mijn contract afloopt. Nu kan ik mezelf weer in de kijker spelen. Dat is mooi, voor mezelf en voor Swansea."

De sterke stopper, die onder meer aangeeft hoe moeilijk het is om vanuit het Championship in de Premier League terecht te komen, zal na de play-offs gaan nadenken over zijn eigen toekomst. Bij promotie bestaat de kans dat hij bij Swansea blijft, maar andere opties liggen ook nog open. "Swansea voelt voor mij na zoveel jaren als thuis, maar het is ook een aantrekkelijke optie om in een andere grote competitie te spelen. Er is interesse en dat ga ik na de play-offs op een rij zetten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws