Ten Hag lyrisch over 'Usain Bolt 2': 'Hij is het spel beter gaan lezen'

Ten Hag lyrisch over 'Usain Bolt 2': 'Hij is het spel beter gaan lezen'

Gepubliceerd: woensdag 29 juli 2020 om 16:33wo 29-07-2020 om 16:33

Erik ten Hag is te spreken over de ontwikkeling die Gyrano Kerk heeft doorgemaakt bij FC Utrecht. De Ajax-trainer, in het verleden werkzaam bij Utrecht, gooide Kerk in zijn periode in de Domstad voor de leeuwen. 

"Hij was enorm talentvol", herinnert Ten Hag de aanvaller in gesprek met Voetbal International. "Gyrano had veel kracht, was snel en stichtte gevaar, alleen was hij nog niet klaar voor de Eredivisie. Daarom was dat jaartje Helmond Sport ook heel goed voor hem. In mijn ogen moest hij over een zeker punt heen, hij zat vast. Gyrano was een pure rechtsbuiten. Ik had het gevoel dat hij gevangen zat in die rol. Een ouderwetse buitenspeler; wachten op de bal en dan gaan. Maar dat paste helemaal niet bij hem. We hebben hem proberen aan te leren meer vrijheden te nemen. Hij werd meer een spits."

Kerk ontwikkelde zich vervolgens stormachtig en staat inmiddels in de belangstelling van clubs uit Schotland, Spanje, Engeland en Duitsland. Het komt voor Ten Hag niet als een verrassing en voormalig ploeggenoot Yassin Ayoub noemde Kerk eerder al Usain Bolt 2. "Gyrano is leergierig, een mooi mannetje", vervolgt Ten Hag. "Ook zijn we druk bezig geweest met zijn positionering. Het wilde nog weleens gebeuren dat er vanaf de linkerkant een voorzet werd gegeven en hij nog aan de rechterzijlijn stond. Nu zie ik hem steeds vaker de zestienmeter insluipen. Hij is het spel door de jaren heen beter gaan lezen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Kerk klaar voor een stap hogerop?

Ja, hij is het niveau van Utrecht ontgroeid
60%
Nee, hij kan beter nog een jaar bij Utrecht blijven
40%
(1452 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws