'Zeer grote zorgen' om Feyenoord: 'Wij willen dat ze kleur bekennen'

'Zeer grote zorgen' om Feyenoord: 'Wij willen dat ze kleur bekennen'

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 10:52do 30-07-2020 om 10:52

Het dossier-Feyenoord City blijft de gemoederen bezighouden in Rotterdam. De gemeenteraad vindt dat Feyenoord als opdrachtgever 'kleur moet bekennen'.

Feyenoord zou eind juli met nieuws komen over de komst van een nieuw stadion, maar de gesprekken zitten muurvast. Opnieuw dreigt uitstel. Het geduld van de Rotterdamse politiek raakt op. "Als de club geen besluit neemt, dan moet de politiek een knoop doorhakken", reageert Robert Simons van Leefbaar Rotterdam tegenover RTV Rijnmond.

"Ik maak mij zeer grote zorgen. De financiering was al moeilijk voor de coronacrisis, maar ik begrijp dat alle signalen inmiddels van oranje op rood zijn gesprongen", aldus Simons, die bijval krijgt van PvdA-raadslid Dennis Tak. "Wij willen dat Feyenoord kleur bekent. We moeten met elkaar om tafel en dan kijken wat er haalbaar is. Het is logisch dat de voetbalclub een prominente plek aan tafel heeft, feitelijk zijn zij de opdrachtgever."

Simons wil weten wat er achter de schermen 'echt aan de hand is'. "Ik snap dat transparantie soms lastig is, met oog op de onderhandelingspositie. Maar wij vragen al langer om een Plan B. We kunnen Feyenoord niet in zijn sop gaar laten koken. Ik heb het gevoel dat er nu wordt gehoopt op wonderen, maar die komen er in de praktijk vaak niet."

Inmiddels is de opening van Feyenoord City uitgesteld naar 2025 en zou er na drie jaar bijna 20 miljoen euro aan plankosten zijn verband. Rond Feyenoord is er ook een stroming die De Kuip wil moderniseren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws