'Pot met goud' in Emmen: 'Snap ik als je Tibbling haalt en interesse hebt in Padt'

'Pot met goud' in Emmen: 'Snap ik als je Tibbling haalt en interesse hebt in Padt'

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 21:36do 30-07-2020 om 21:36

Dick Lukkien geeft de hoop op de komst van Sergio Padt nog niet op. Met vragen waar de pot met goud van FC Emmen staat, kan de trainer echter weinig.

"Als je dinsdag Simon Tibbling presenteert en een dag later bekendmaakt dat je interesse hebt in Sergio Padt, dan kan ik mij die vragen voorstellen", zegt Lukkien bij FOX Sports. "Aan de andere kant hebben we dertien spelers laten gaan en er tot dusver vijf teruggehaald, waarvan er drie nog heel jong zijn. We willen met een kleinere groep gaan werken, dan kijk je ook naar kwaliteit."

Lukkien kent Padt nog uit hun gezamenlijke tijd bij FC Groningen. "Ik heb altijd wel contact met Sergio gehouden, dat doe ik met heel veel spelers." Het balletje ging rollen toen Emmen-voorzitter Ronald Lubbers Groningen-directeur Mark-Jan Fledderus tegen het lijf liep op een bruiloft. "En uiteindelijk hebben wij geïnformeerd naar de status van Sergio. Ik weet niet hoe het er nu precies voor staat, maar we zijn geïnteresseerd", beaamt de oefenmeester.

Het zegt volgens Lukkien veel over de ambities in Drenthe. "Dit had niemand twee jaar terug kunnen bedenken. Ik schets een plan, waarin ik uitleg hoe wij ervoor staan. Ik vind dat we een goede ploeg hebben, die met gerichte versterkingen een heel stabiele speler kan worden in de Eredivisie. Daar moet hij (Padt, red.) ook iets van vinden, we gaan zien hoe het gaat."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Padt naar FC Emmen: zie jij het gebeuren?

Ja
38%
Nee
62%
(2733 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws