Meesterscout De Visser begrijpt Man City: 'Perfecte opbouwer, vinnig in duels'

Meesterscout De Visser begrijpt Man City: 'Perfecte opbouwer, vinnig in duels'

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 23:15do 30-07-2020 om 23:15

Piet de Visser geeft hoog op van de kwaliteiten van Nathan Aké, die op het punt staat om Bournemouth te verruilen voor Manchester City. De meesterscout van Chelsea kwam de verdediger al in 2010 op het spoor, toen hij in de jeugd van Feyenoord speelde.

De Visser roemt de fysieke kracht van Aké ondanks zijn geringe lengte voor een centrale verdediger van 1.80 meter. "Niet groot nee, maar een supertiming. Dat is veel belangrijker. Hij heeft al zes of zeven keer gescoord met zijn hoofd. Bij een topclub krijgt hij nog veel meer kansen", zegt de scout tegen de Volkskrant.

Ook de veelzijdigheid van de 25-jarige Oranje-international wordt geroemd. "Bij Chelsea werd hij kampioen met Onder 17 als verdedigende middenvelder. Toen was-ie ook geweldig. Hij heeft lang linksback gespeeld, maar zal nooit zeuren over positiewisselingen. Hij zegt sowieso nooit stomme dingen, doet geen domme dingen op het veld. Hij is altijd rustig, ook in zijn spel. Perfecte opbouwer, die vinnig is in de duels."

De teamgeest van Aké bleek op 17 juli ook in het duel van Bournemouth met Leicester City. "Hij kon niet verder nadat hij met een supersliding topspits Jamy Vardy van scoren had afgehouden. Nathan was toen al geblesseerd. Maar zo is die jongen. Zet zichzelf niet op 1, maar de club waar hij voor speelt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Manchester City een goede club voor Aké?

Ja
79%
Nee
21%
(3940 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws