Der Spiegel claimt nieuw bewijs: Manchester City 'loog' tegen het CAS

Der Spiegel claimt nieuw bewijs: Manchester City 'loog' tegen het CAS

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 23:55do 30-07-2020 om 23:55

Nieuw uitgelekte e-mails tonen aan dat Manchester City 'loog' tegen het sporttribunaal CAS om een straf te ontlopen. Dat claimt de Duitse krant Der Spiegel donderdag.

Het CAS draaide twee weken geleden een beslissing terug van de UEFA, dat de Engelse topclub voor twee jaar had uitgesloten van Europees voetbal wegens het overtreden van de Financial Fair Play-regels. Bovendien werd een boete verminderd van dertig miljoen naar tien miljoen euro. Volgens het sporttribunaal was er te weinig bewijs dat enkele sponsordeals strafbaar zouden zijn.

Der Spiegel opent nu echter opnieuw de aanval op Manchester City. De Duitse krant stelt via Football Leaks nieuwe e-mails in handen te hebben gekregen, waaruit blijkt dat City onterecht in beroep ging tegen zijn straf, maar ook dat de club loog tijdens de beroepszaak.

Door onthullingen van Der Spiegel besloot de UEFA eerder al een onderzoek in te stellen naar de gang van zaken bij City, dat zou hebben gesjoemeld met de cijfers van sponsordeals. Zo zou het contract met Etihad Airways voor tien miljoen in de boeken staan, maar ontving de Premier League-club eigenlijk zeventig miljoen.

Manchester City weigert tegenover de krant te reageren op de nieuwe aantijgingen en meent dat de e-mails op criminele wijze zijn verkregen. De club rept van 'een cynische poging om een ordelijk verlopen proces volledig ongegrond te ondermijnen'.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws