'Padt heeft de knoop doorgehakt en laat Groningen weten dat hij Emmen afwijst'

'Padt heeft de knoop doorgehakt en laat Groningen weten dat hij Emmen afwijst'

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 11:43vr 31-07-2020 om 11:43

Laatste update: vrijdag 31 juli 2020 om 12:13vr 31-07-2020 om 12:13

Sergio Padt heeft definitief bedankt voor een transfer naar FC Emmen. Bronnen binnen FC Groningen hebben bevestigd dat de doelman donderdag heeft laten weten dat hij afziet van de mogelijkheid om naar de Oude Meerdijk te verhuizen.

Emmen had Padt voor een bedrag van ongeveer een miljoen euro over kunnen nemen, maar na onderhandelingen had die prijs nog wel wat lager kunnen uitvallen. Dat schrijft RTV Noord, dat weet dat de keeper van Groningen nu definitief afziet van een overstap naar Drenthe. Er was ook nog geen officieel bod neergelegd door Emmen bij Groningen.

Trainer Dick Lukkien en voorzitter Ronald Lubbers van de Drentse eredivisionist praatten wel met Padt en hij was geïnteresseerd in het verhaal van Emmen, maar een overgang is nu definitief van de baan. De kans is groot dat Padt nu opgaat voor zijn zevende jaar op rij onder de lat bij de noorderlingen, tenzij andere clubs de clausule van één miljoen euro willen betalen.

Ook het Dagblad van het Noorden laat weten dat Padt komend seizoen definitief niet op de Oude Meerdijk te bewonderen is. De krant schrijft dat de keeper tot dat besluit kwam na diverse gesprekken met de directie van FC Groningen. Daarop heeft hij beide clubs laten weten hoe zijn toekomst eruit zal zien. Als Padt zijn contract uitdient en niet verlengt, loopt hij in de zomer van 2021 gratis de deur uit bij de noorderlingen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws