Feyenoord O21 moet oefenduel schrappen: Belgen haken om 'medische redenen' af

Feyenoord O21 moet oefenduel schrappen: Belgen haken om 'medische redenen' af

31-07-2020 14:41
36

Het coronavirus heeft de voorbereiding van Feyenoord O21 overhoop gegooid. Het nieuwe beloftenteam van de stadionclub zou zaterdag eigenlijk aantreden tegen de leeftijdsgenoten van Cercle Brugge, maar dat oefenduel is afgelast.

Het aantal besmettingen in België is de laatste tijd weer toegenomen en ook profvoetballers ontkomen niet aan het coronavirus. Zo legde Racing Genk-doelman Maarten Vandevoordt onlangs een positieve test af, vlak nadat hij had meegedaan aan een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht. De Cercle Brugge-beloften hebben besloten om zich terug te trekken voor het treffen met Feyenoord O21: de ploeg die komend seizoen moet zien te promoveren naar de Tweede Divisie, zal in plaats daarvan een training afwerken.

De overige oefenwedstrijden van de Feyenoord-teams gaan vooralsnog wél gewoon door. De hoofdmacht – sinds deze week begonnen met trainen – komt op zondag 9 augustus pas voor het eerst in actie. Stadgenoot Sparta is de tegenstander tijdens de eerste oefenwedstrijd van het seizoen.