AD onthult mail John de Mol aan Derksen: Een keihard gesprek

AD onthult mail John de Mol aan Derksen: "Een keihard gesprek"

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 16:39vr 31-07-2020 om 16:39

Laatste update: vrijdag 31 juli 2020 om 17:55vr 31-07-2020 om 17:55

Talpa-baas John de Mol heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat Veronica Inside na de zomer in dezelfde samenstelling op televisie blijft. Het Algemeen Dagblad onthult vrijdag een pikante mailwisseling.

Veronica Inside leek te klappen, maar vrijdag kwam toch het verlossende bericht dat het programma doorgaat, dus met Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. De Mol heeft de VI-coryfeeën dringend verzocht om met elkaar door te gaan. Derksen spreekt tegenover het Algemeen Dagblad van 'een keihard gesprek'.

"Hij zei: je kunt helemaal niet stoppen. Je hebt een contract, geen discussie , ik hou je daaraan. Ik had geen enkele keus. Maar ik wilde geloofwaardig blijven en niet overkomen als een zakkenvuller. Daarom, en dat is een idee van mijn vrouw, schenk ik de helft van mijn salaris aan goede doelen: een hondenpension in Almere en aan Casper van Eijk."

De Mol voelde zich geroepen om een stokje voor de breuk te steken. Het AD is in het bezit van een mail aan het adres van Derksen. 'Ik vind dat jullie begin september weer met elkaar aan tafel moeten. Daar heb ik een aantal argumenten voor. De chemie die jullie nu al een jaar of 13 met elkaar hebben, is niet in één keer voorbij, daar ben ik heilig van overtuigd', schrijft De Mol.

'De huidige onenigheid is ontstaan uit een mix van zoveel uitzonderlijke omstandigheden, die een volstrekt eigen leven is gaan leiden. Laat ik het vergelijken met een goed huwelijk van die lengte, daar vraag je toch ook niet direct een scheiding aan na één slippertje? Los daarvan is algemeen bekend dat jullie privé bepaald geen vrienden zijn.'

'Morele verplichting'
De Mol verzocht Genee, Van der Gijp en Derksen dringend om twee keer per week naar de studio te komen en zich aan hun contract te houden. 'Daarnaast vind ik dat jullie de morele verplichting hebben richting jullie redactie. Een loyale en hardwerkende club mensen die leeft voor dit programma. Dat verrekte corona heeft al genoeg banen gekost, koppigheid tussen drie ego's is bepaald geen excuus om ook hun jobs op de tocht te zetten', vervolgt De Mol.

'Verder vind ik dat het belang van de kijker voorop moet staan. Er is een ongelooflijk grote club mensen, heus niet alleen de diehard fans, die enorm veel plezier beleeft aan VI. Die kun je niet zomaar ‘hun’ programma afpakken vanwege één uit de klauwen gelopen incident.'

De Mol is niet bang dat de geloofwaardigheid van Derksen op het spel staat nu het programma toch doorgaat. 'Volgens mij weet vriend en vijand dat jij geen toneel kunt spelen al zou je het willen. Ik vrees dat je met het stijgen van de jaren alleen maar meer uitgesproken wordt. Had ik iets over op moeten nemen in het contract... En tenslotte, als we het dan toch over contracten hebben, een breuk zou op dat gebied ook vergaande consequenties hebben, dat moeten we elkaar niet aan willen doen.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws