Antony potentiële 'publiekslieveling' bij Ajax: 'Hij is een verstandige jongen'

Antony potentiële 'publiekslieveling' bij Ajax: 'Hij is een verstandige jongen'

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 20:15vr 31-07-2020 om 20:15

Ex-Ajacied Wamberto geeft hoog op van landgenoot Antony, vooralsnog dé topaankoop van Ajax' transferzomer. De twintigjarige vleugelaanvaller kwam voor circa zestien miljoen euro over van São Paulo FC.

Ajax pakte groot uit met de entree van de Braziliaan: landgenoten David Neres en Danilo doken zelfs de studio in voor een heus welkomstnummer. Antony krijgt bovendien lovende recensies van Wamberto, die tussen 1998 en 2004 bij Ajax onder contract stond. De inmiddels 45-jarige oud-aanvaller heeft Antony meerdere malen zien spelen in Brazilië en denkt dat Ajax een 'publiekslieveling' in huis heeft gehaald. "Antony heeft veel kwaliteit aan de bal en is snel ook. Hij is zelfs zó technisch dat de bal met lijm aan zijn voet lijkt vast te zitten", vertelt hij aan De Telegraaf.

Volgens Wamberto hadden Braziliaanse voetbalvolgers eigenlijk verwacht dat Antony naar Engeland of Spanje zou verkassen. "Maar Antony is een verstandige jongen", klinkt het. "De clubs in La Liga en de Premier League betalen misschien meer, maar Ajax is ook een topclub. Eentje waar hij in de relatieve luwte kan wennen aan het Europese voetbal."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws