FC Utrecht opent aanval op Eredivisie-top: 'Ambities uit durven spreken'

FC Utrecht opent aanval op Eredivisie-top: 'Ambities uit durven spreken'

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 20:42vr 31-07-2020 om 20:42

FC Utrecht liep afgelopen seizoen Europees voetbal én de bekerfinale mis, maar aast op revanche. De Domstedelingen zijn van plan om de Eredivisie-top te bedreigen, laat trainer John van den Brom weten aan de NOS.

Zaterdag komt AZ naar De Galgenwaard: FC Utrecht kan tegen de nummer twee van vorig seizoen direct de toon zetten. "Ik vind dat je de ambitie die je hebt, uit moet durven spreken", aldus Van den Brom. De trainer is dik tevreden over de selectie die hij tot zijn beschikking heeft. "So far is iedereen gebleven. En ik ga er ook van uit dat het gaat lukken om de groep bij elkaar te houden. En we kunnen ons misschien ook op een bepaalde positie gaan versterken, dat we écht stappen kunnen maken."

Van den Brom heeft een zure nasmaak overgehouden aan de afloop van het vorige seizoen: FC Utrecht stond bij het stilleggen van de competitie zesde, had het inhaalduel met Ajax nog tegoed, maar zag nummer vijf Willem II Europa in gaan. De bekerfinale tegen Feyenoord werd bovendien afgelast en niet meer ingehaald. "Dat zeg je altijd en dat is achteraf makkelijk te zeggen, maar wij hadden het gevoel dat we lekker op stoom waren", baalt de trainer.

FC Utrecht trapt zaterdag om 17.30 uur af tegen AZ. Ook tijdens de eerste Eredivisie-speelronde staat FC Utrecht-AZ op het programma.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan FC Utrecht zich in de Eredivisie-top nestelen?

Ja
31%
Nee
69%
(1262 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws