'Snap niet dat Dolberg het niet heeft gered, had hem graag jaren bij Ajax gezien'

'Snap niet dat Dolberg het niet heeft gered, had hem graag jaren bij Ajax gezien'

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 12:08za 01-08-2020 om 12:08

Ajax-scout John Steen Olsen snapt niet dat Kasper Dolberg niet geslaagd is in Amsterdam. De 77-jarige Deen is lyrisch over de kwaliteiten van zijn landgenoot, die vorig jaar de overstap maakte naar OGC Nice.

"Ik bel Kasper af en toe nog", zegt Olsen tegen De Telegraaf. "Een heel goeie jongen. Ik vind het ook echt jammer dat hij weg is gegaan bij Ajax. Ik begrijp ook niet waarom een speler met zoveel kwaliteit het niet heeft gered en had hem graag nog jaren bij ons gezien. Ik heb Kasper twee jaar gevolgd bij Silkeborg en snapte maar niet waarom ik een van de weinige scouts was die enthousiast over hem was. Hij is namelijk echt fantastisch."

Ook met Christian Eriksen, momenteel actief bij Internazionale, heeft Olsen nog contact. "Dat is niet alleen een geweldige voetballer, maar ook iemand die altijd met beide benen op de grond is blijven staan. Ik heb wel tegen hem gezegd dat hij terug moet komen naar Ajax. Hij antwoordde dat hij dat graag wil doen, maar wel als hij wat ouder is. Hij is pas 28 jaar hè. Maar we zullen zien of hij het doet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Dolberg kan alsnog de top bereiken

Ja
73%
Nee
27%
(4913 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws