Twijfels bij Ajax: 'Als je Ziyech en Veltman kwijt bent en de aankopen ziet...'

Twijfels bij Ajax: 'Als je Ziyech en Veltman kwijt bent en de aankopen ziet...'

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 13:17za 01-08-2020 om 13:17

Niet alleen het vertrek van Hakim Ziyech, maar ook dat van Joël Veltman is een aderlating voor Ajax. Dat stelt Keje Molenaar, die denkt dat de Amsterdammers nog niet klaar zijn voor het nieuwe seizoen.

"Voor de breedte van je selectie was Veltman wel belangrijk. Hij kan rechtsback en centraal spelen", zegt Molenaar bij NH Sportcafé. Volgens de oud-speler van Ajax kan de Oranje-international bovendien nog stappen maken. "Er zit veel meer kwaliteit in dan hij heeft laten zien. Ik denk door de kritiek die hij kreeg en door de stress, heeft hij minder laten zien dan hij werkelijk kan. Ik denk dat hij in Engeland gaat opbloeien."

Zonder Veltman en Ziyech begon Ajax zaterdag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Molenaar vindt dat er nog het nodige moet gebeuren. "Als je Ziyech en Veltman kwijt bent en als ik dan zie wat de aankopen zijn tot dusver...", doelt hij op Antony en Mohammed Kudus. "Ik weet niet of Ajax er klaar voor is. En als Onana, Tagliafico en Van de Beek nog vertrekken, moet je investeren."

Molenaar krijgt bijval van Gerard van der Lem, voormalig assistent-trainer van Ajax. "Van de top-vier staan AZ en Feyenoord er nu het beste voor."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie geeft jij de meeste kans op de Eredivisie-titel?

Ajax
71%
AZ
12%
Feyenoord
9%
PSV
7%
(5583 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws