Ten Hag blij met 'meevaller van de dag': Dit is echt een grote stap

Ten Hag blij met 'meevaller van de dag': "Dit is echt een grote stap"

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 13:57za 01-08-2020 om 13:57

Erik ten Hag kon David Neres zaterdag verwelkomen op de groepstraining van Ajax. De trainer is dolblij dat de Braziliaanse vleugelaanvaller na lang blessureleed eindelijk op de weg terug is.

Ajax begon zaterdag aan het derde en laatste blok van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Het is heel verheugend dat David vandaag op het veld stond. De meevaller van de dag, ik ben er heel blij mee. Hij heeft de stap naar trainen met de groep kunnen zetten", vertelt Ten Hag aan Ajax Life.

Neres deed een groot deel van de training mee, maar nog niet alle oefeningen. Hij kwam vorig jaar november voor het laatst in actie voor Ajax in het spectaculaire Champions League-duel met Chelsea (4-4). "Als je ziet waar hij vandaan komt, is dit een grote stap voorwaarts", stelt Ten Hag. "Het is misschien een beetje buiten het gezichtsveld geweest, maar de vorige blokken trainde David niet met de groep mee."

Ten Hag zag dat Neres met de ene na de andere tegenslag werd geconfronteerd na zijn knieblessure. "Het heeft veel langer geduurd dan verwacht", erkent de coach. "Als alles normaal was verlopen, had ik verwacht dat David er in de eindfase van het seizoen weer bij was geweest, maar achteraf bekeken was dit niet gelukt. De stappen die David nu gelukkig maakt zijn goed doordacht en met beleid brengen wij hem terug. Dit is echt een grote stap."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws