Buijs blijft rekenen op afwezige Robben: 'De rest komt er vanzelf wel bij'

Buijs blijft rekenen op afwezige Robben: 'De rest komt er vanzelf wel bij'

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 21:26za 01-08-2020 om 21:26

Arjen Robben is zaterdagavond niet van de partij tijdens de eerste oefenwedstrijd van FC Groningen, maar trainer Danny Buijs maakt zich geen enkele zorgen. De Noorderlingen doen er alles aan om Robben speelklaar te krijgen voor de eerste Eredivisie-speelronde.

Buijs liet aan FOX Sports-interviewer Hans Kraay junior weten dat hij een rol als rechtsbuiten of schaduwspits – afhankelijk van het systeem van het systeem dat FC Groningen gaat spelen – in gedachten heeft voor Robben. "Ik maak me geen zorgen. Ik ben er absoluut van overtuigd dat hij genoeg minuten voor FC Groningen gaat maken komend seizoen", voegde hij daar voor de camera aan toe.

De trainer erkent dat Robben van grote waarde kan zijn in de kleedkamer, maar ziet de 96-voudig Oranje-international in eerste instantie als selectiespeler. "Het belangrijkste voor hem is: eerst lekker fit worden en die stappen maken. En dan komt de rest er vanzelf bij", aldus Buijs, die doelde op een leidersrol die Robben binnen het veld kan vertolken. "Als straks het stadion weer vol zit, is het heel lastig om de spelers weer te bereiken. Dan lijkt het me logisch – als je zo'n speler tot je beschikking hebt – dat hij zo'n rol op zich gaat nemen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoeveel Eredivisie-wedstrijden gaat Robben volgend seizoen spelen?

0-5
10%
6-10
13%
11-15
21%
16-20
28%
21-25
19%
26-30
5%
31-34
4%
(14697 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws