BN DeStem: driejarig contract voor Rutten na voortijdig beëindigd Serie B-avontuur

BN DeStem: driejarig contract voor Rutten na voortijdig beëindigd Serie B-avontuur

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 11:28zo 02-08-2020 om 11:28

Moreno Rutten staat na één jaar voor een terugkeer op de Nederlandse velden, meldt BN DeStem zondagochtend. VVV-Venlo wilde de 27-jarige Bosschenaar terughalen, maar Rutten zal een ander geel-zwart shirt aantrekken: NAC Breda wordt naar alle waarschijnlijkheid zijn nieuwe werkgever.

Volgens het medium staat er maandag een medische keuring gepland en ligt er een driejarig contract klaar in het Rat Verlegh Stadion. De rechtsback staat aan de vooravond van een hereniging met Maurice Steijn, die tussen 2015 en 2019 zijn trainer was bij VVV. Rutten vertrok medio 2019 naar het Italiaanse Crotone, maar dat avontuur werd geen succes: na 26 Serie B-minuten liet hij eind mei zijn contract ontbinden. Zijn naam viel direct in Venlo, maar het is NAC dat met de vleugelverdediger aan de haal gaat.

De West-Brabanders namen onlangs definitief afscheid van Pele van Anholt, maar hebben zijn opvolger bijna binnen: Rutten moet gaan concurreren met collega-rechtsback Robin Schouten. De oud-speler van FC Den Bosch, VVV en Crotone zou na Thom Haye de tweede zomerse aanwinst moeten worden. NAC hoopt ook nog steeds op de komst van de bij ADO Den Haag vertrokken Dion Malone, die echter lonkt naar een buitenlands avontuur.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws