'Vijftig regels' voor Van Polen: 'Ik appte nog: gaan we ook nog voetballen?'

'Vijftig regels' voor Van Polen: 'Ik appte nog: gaan we ook nog voetballen?'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 13:16zo 02-08-2020 om 13:16

Laatste update: zondag 2 augustus 2020 om 13:25zo 02-08-2020 om 13:25

PEC Zwolle-boegbeeld Bram van Polen mocht zaterdag voor het eerst sinds lange tijd weer op het veld staan: De Blauwvingers openden het voorseizoen met een oefenduel met SC Cambuur. Het voetballen in een nieuwe realiteit was echter even wennen voor Van Polen.

De routinier moest naar eigen zeggen rekening houden met 'vijftig regels'. "Die kregen we door via de app. We hadden een tijdsschema en we moesten met een marge van vijf minuten hier zijn", liet hij weten aan RTV Oost. "Dat zijn allemaal van die randzaken. Heel logisch, maar ik stuurde wel een appje naar Isaak (Teunis, de teammanager van PEC, red.): gaan we ook nog voetballen of niet?", voegde Van Polen daar glimlachend aan toe.

De 34-jarige verdediger genoot echter met volle teugen van zijn eerste wedstrijd in bijna vijf maanden tijd. "Het is nog wel een beetje zoeken. Maar wel weer op het veld staan, vond ik wel heel lekker", aldus Van Polen. "We mogen weer. Het is met name de medische staf die er heel erg mee bezig. Als je eenmaal weer op het veld staat, speelt dat niet zo'n rol."

PEC verloor uiteindelijk met 2-0 van Cambuur. Op woensdag 5 augustus wacht de volgende klus tegen AZ.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws