'Voor niemand een shock als Lijnders opvolger wordt van Klopp bij Liverpool'

'Voor niemand een shock als Lijnders opvolger wordt van Klopp bij Liverpool'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 14:56zo 02-08-2020 om 14:56

Laatste update: zondag 2 augustus 2020 om 15:30zo 02-08-2020 om 15:30

Pepijn Lijnders ligt op koers om in de toekomst het stokje over te nemen van manager Jürgen Klopp bij Liverpool. Dat schrijft The Liverpool Echo zondag in een analyse over de Nederlandse assistent-trainer.

'Lijnders wordt zeer hoog aangeschreven bij Liverpool. De 37-jarige, die zich aandient als kandidaat om Klopp te vervangen als de Duitser uiteindelijk vertrekt, vertolkte een sleutelrol in het titelsucces', zo klinkt het.

De lokale krant stelt vast dat 'twee vijanden' van The Reds, huidig Tottenham Hotspur-manager José Mourino en Everton-middenvelder André Gomes, belangrijk waren in de carrière van Lijnders. De Nederlander was techniek- en jeugdtrainer bij PSV, toen FC Porto hem aantrok. "Hij maakte zich de Portugese cultuur meteen eigen, nam taallessen en was drie uur per dag aan het leren", zegt Scott Martin, een analist gespecialiseerd in het Portugese voetbal.

"Gomes was één van de spelers die hem hielp om zijn ideeën over te brengen", stelt Martin. "Ze hadden een geweldig scoutingsnetwerk en hadden onder Mourinho net de Champions League gewonnen (in 2004, red.), maar ze erkenden dat de gebrekkige doorstroming van de jeugd naar het eerste elftal een probleem was. Lijnders hervormde de structuur, zodat spelers werden klaargestoomd voor de hogere eisen. Hij zorgde voor een mix van Nederlandse en Portugese ideeën: Het totaal voetbal en de aanvallende stijl uit Nederland in combinatie met de Portugese agressie."

Lijnders maakte in 2014 de overstap van FC Porto naar Liverpool. Na een kortstondig avontuur bij NEC in 2018, keerde hij als belangrijkste assistent van Klopp terug op Anfield. 'Lijnders heeft een enorm belangrijke stem in hoe Liverpool speelt. Hij is één van Klopps meest gewaardeerde coaches. Het zou voor niemand een shock zijn als hij de baan krijgt wanneer Klopp vertrekt. Op zijn minst zal Liverpool zijn expertise willen behouden, ook na de periode van Klopp', besluit de krant.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws