Barça wijst interesse van de hand: 'Niet te koop, welk aanbod we ook krijgen'

Barça wijst interesse van de hand: 'Niet te koop, welk aanbod we ook krijgen'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 15:22zo 02-08-2020 om 15:22

Laatste update: zondag 2 augustus 2020 om 15:31zo 02-08-2020 om 15:31

Verscheidene clubs hebben bij FC Barcelona interesse getoond in Ansu Fati. Voorzitter Josep Maria Bartomeu benadrukt in gesprek met Diario Sport echter dat de zeventienjarige aanvaller voor geen geld in de wereld te koop is.

Met name Manchester United werd in Spaanse en Engelse media in verband gebracht met het toptalent. "We hebben geen formele aanbiedingen ontvangen, maar een aantal clubs toonde wel belangstelling", aldus Bartomeu. "Het antwoord van Barça was altijd 'nee'. Ansu is niet te koop en is essentieel voor de toekomst van de club. Hij vertegenwoordigt La Masía."

Na jaren van droogte - Sergi Roberto was de laatste jeugdspeler die de sprong maakte naar het eerste elftal - lijkt de jeugdopleiding van Barça eindelijk weer zijn vruchten af te werpen. Naast Fati maken ook Riqui Puig en Ronald Araújo inmiddels deel uit van de selectie van trainer Quique Setién. "Barça kan Ansu daarom niet verkopen, zelfs niet als het als een optie lijkt te voelen om de boekhouding op orde te brengen ten tijde van een pandemie."

De Catalanen willen juist het contract van Fati opwaarderen. "Ik heb zijn zaakwaarnemers gezegd dat we met niemand willen onderhandelen, welk aanbod we ook ontvangen. We willen dat hij zich hier verder ontwikkelt en de rest van zijn carrière voor Barça speelt. Samen met Riqui en Araújo laat hij zien dat La Masía nog steeds jonge spelers opleidt die goed genoeg zijn voor het eerste team."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws