Bosz stelde Feyenoord-fan aan als scout: 'Later naar Juventus en Liverpool'

Bosz stelde Feyenoord-fan aan als scout: 'Later naar Juventus en Liverpool'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 20:21zo 02-08-2020 om 20:21

Bayer Leverkusen-trainer Peter Bosz staat open voor hulp uit onverwachte hoek. Zo stelde hij Feyenoord-fan Steven Aptroot ooit aan als scout van de stadionclub, vertelt hij in de Duitse pers.

Bosz trad in 2006 in dienst als technisch directeur bij Feyenoord en zag regelmatig e-mails met tips van Aptroot voorbijkomen. "Dat had hij bij mijn voorgangers ook al gedaan", aldus Bosz tegenover de Deutsche Presse-Agentur. De Apeldoorner werd nieuwsgierig en nodigde de afzender uit voor een gesprek. "Ik verwachtte een oude man die verder niet zoveel te doen had, maar het was een student. Het was 'slechts' een supporter, maar hij had zeker kennis van zaken."

Aptroot mocht vervolgens mee op scoutingsreis met Bosz. "Ik nam hem mee naar Zuid-Amerika voor een trip van drie weken. Hij is vervolgens drie jaar werkzaam geweest voor Feyenoord, daarna ging hij naar Juventus en Liverpool (waarna hij weer terugkeerde bij Feyenoord, red.)." Ook Bosz' zoons – Sonny en Gino, inmiddels Ajax-scout en Go Ahead Eagles-verdediger – leverden wel eens bruikbare tips af. "Zij kenden Neymar al voordat ik hem kende, toen hij nog bij Santos zat."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws