Schöne op de bank, Amrabat kookt over: laatste degradant Serie A bekend

02-08-2020 22:44
20

Lasse Schöne heeft een frustrerend seizoen afgesloten met handhaving in de Serie A. De oud-Ajacied zag vanaf de bank hoe zijn ploeggenoten bij Genoa met 3-0 te sterk waren voor Hellas Verona.

Genoa kwam in de laatste wedstrijden van het seizoen in de problemen door de opmars van nummer 18 Lecce. Voor de laatste speeldag, was het verschil nog maar één punt. Genoa rechtte echter de rug en stuurde Hellas Verona door drie doelpunten voor rust met een nederlaag naar huis.

Antonio Sanabria was de grote man met twee goals. Cristian Romero maakte op slag van rust de 3-0. In de tweede helft moest hij inrukken met een rode kaart, maar dat deerde Genoa niet. Il Grifone speelt ook volgend seizoen in de Serie A.

Amrabat haalde het einde van de wedstrijd overigens niet. De middenvelder kreeg in de blessuretijd een rode kaart en mist daardoor de competitiestart bij zijn nieuwe club Fiorentina. Vanwege zijn reserverol is het onduidelijk of Schöne deze zomer in Genua blijft. Zijn contract loopt nog één jaar door.

Lecce had het door de zege van Genoa sowieso niet gehaald, maar maakte er zondagavond nog wel een spektakelstuk van. De club verloor met 3-4 van Parma en degradeert net als Brescia en SPAL uit de Serie A.