Bayern sneert naar 'onverstandig' Dortmund: 'Spelers voelen zich handelswaar'

Bayern sneert naar 'onverstandig' Dortmund: 'Spelers voelen zich handelswaar'

Gepubliceerd: maandag 3 augustus 2020 om 09:42ma 03-08-2020 om 09:42

Laatste update: maandag 3 augustus 2020 om 09:55ma 03-08-2020 om 09:55

Uli Hoeness is kritisch op Borussia Dortmund. De erevoorzitter van Bayern München noemt het transferbeleid van de grootste concurrent in Duitsland 'onverstandig'.

Dortmund bewees zich de laatste jaren als dé talentenfabriek van Europa door onder meer Jadon Sancho en Erling Haaland vast te leggen. De manier waarop de club met die talenten omgaat, keurt Hoeness echter af. "Als Dortmund een getalenteerde speler koopt en hij speelt goed, dan is het een kwestie van tijd voordat de club laat doorschemeren dat een verkoop bespreekbaar is", zegt hij in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Hoe moet een speler het DNA van zijn club overnemen als hij het gevoel heeft dat hij handelswaar is? Bij Bayern München doen we dat heel anders. Een speler moet voor altijd het gevoel hebben: ik ben speler van Bayern."

Hoeness noemt Robert Lewandowski als voorbeeld. "Hij zei twee jaar geleden dat ik per se met zijn nieuwe zaakwaarnemer Pini Zahavi moest praten (over de interesse van Real Madrid, red.). Ik zei: graag, ik kan 3 september. Inderdaad, ná de transferperiode. Het is belangrijk dat spelers en zaakwaarnemers zien dat je geen softie bent, anders krijg je alleen maar onrust."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws