Ten Hag gaat Ajax-talent ook volgend seizoen kans geven: 'Is gezien, ook door mij'

Ten Hag gaat Ajax-talent ook volgend seizoen kans geven: 'Is gezien, ook door mij'

Gepubliceerd: maandag 3 augustus 2020 om 12:02ma 03-08-2020 om 12:02

Voor Jurriën Timber kwam de coronacrisis op een vervelend moment: de jonge verdediger had zich net in de basis gevochten bij Ajax maar kon zijn prestaties dus geen vervolg geven. Trainer Erik ten Hag wil Timber ook dit seizoen weer kansen geven.

Het vertrek van Joël Veltman naar Brighton & Hove Albion opent deuren voor Timber. Tegen sc Heerenveen, nog voor de coronacrisis, gaf Ten Hag de voorkeur aan Timber in plaats van Edson Álvarez of Perr Schuurs. De Ajax-trainer wil hem ook dit seizoen weer kansen geven. "De kans was heel groot geweest dat Jurriën de wedstrijd ná Heerenveen ook had gespeeld. Dan kun je in een serie wedstrijden ­terechtkomen en een vaste plek afdwingen", geeft Ten Hag aan in gesprek met Het Parool. "Die kans werd hem nu ontnomen."

Ten Hag vindt het jammer dat Timber niet de kans kreeg om zijn prestaties door te zetten, maar de oefenmeester blijft vertrouwen houden in de verdediger. "Hij moet het vooral positief benaderen", vervolgt Ten Hag. "Hij heeft zijn kans gekregen en het goed gedaan. Dat is gezien, ook door mij, ik neem het mee het nieuwe seizoen in. Dat moet hij ook doen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Timber een goede vervanger van Veltman?

(1743 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws