Perez steunt AZ: 'Als KNVB met matige argumenten komt, moet je die ruimte pakken'

Perez steunt AZ: 'Als KNVB met matige argumenten komt, moet je die ruimte pakken'

04-08-2020 07:06 Laatste update: 11:03
164

FOX Sports-analist Kenneth Perez heeft alle begrip voor de juridische stappen die AZ heeft gezet. De Alkmaarders beëindigden het voortijdig afgebroken Eredivisie-seizoen als tweede, maar wilden via juridische weg alsnog het Champions League-ticket opeisen dat nummer één Ajax was toebedeeld.

Het leidde her en der tot gefronste wenkbrauwen en kritiek, maar Perez – oud-speler van AZ én Ajax – geeft de Alkmaarders groot gelijk. "Ik vind dat ze volledig in hun recht staan. Ze zijn daar toch niet dom?", stelt de Deen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat de media AZ dan een soort calimerogedrag verwijten omdat de club ervan overtuigd is dat Ajax altijd wordt voorgetrokken, moet je er nooit van weerhouden om zo'n stap te nemen."

De stappen van AZ waren een reactie op het beruchte overleg tussen de clubs en de KNVB van eind april: de competitiestand werd bevroren, maar Ajax legde op doelsaldo beslag op plek één. AZ moet het daardoor doen met een plek in de tweede Champions League-voorronde, in plaats van (waarschijnlijk) een ticket voor de groepsfase. "De startpremie van de Champions League is enorm hoog en als de KNVB er met matige argumenten ruimte voor openlaat, moet je die ruimte pakken", vindt Perez. "Ik weet in elk geval wel honderd procent zeker dat als Ajax in dezelfde situatie had gezeten, die club precies hetzelfde had gedaan."

AZ hoort deze week of zijn juridische stappen kans van slagen hebben gehad. Zo niet, dan hoort men op 10 augustus wie de tegenstander wordt in de Champions League-voorrondes: Besiktas, Viktoria Plzen of Rapid Wien.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie