Luijckx met Van der Vaart in quarantaine: 'Zes weken voetvolley, kon slechter'

Luijckx met Van der Vaart in quarantaine: 'Zes weken voetvolley, kon slechter'

04-08-2020 07:42
13

Kees Luijckx heeft maandagavond na zes jaar weer het Roda JC-shirt aangetrokken. De 34-jarige Noord-Hollander speelde een uur mee in de gewonnen oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven en moet komend seizoen één van de leiders in de groep worden.

Na zijn rentree verscheen Luijckx voor de camera's van FOX Sports. Presentator Milan van Dongen noemde hem 'de opa van de groep'. "Ja, dat kun je wel stellen... Ongelooflijk, tijd gaat snel", lachte de routinier. "Ik voel me nog gewoon jong en ik ben nog fit. Zolang dat het geval is, blijf ik lekker doorgaan." In Kerkrade moet hij zijn overwegend jonge ploeggenoten aansturen. "Vroeger had ik al wel een grote mond, tegenwoordig wordt het wat meer geaccepteerd, denk ik."

Luijckx speelde de afgelopen vijf jaar in Denemarken en bouwde daar een band op met collega Rafael van der Vaart, zeker tijdens de quarantaineperiode. "Zes weken quarantaine, elke dag voetvolley... Mijn techniek is ook wel weer wat verbeterd. Toptijd, zeker veel gelachen: het kon slechter in die tijd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie