Update: 'Twente én Heerenveen kunnen verder zoeken, Ekkelenkamp niet verhuurd'

Update: 'Twente én Heerenveen kunnen verder zoeken, Ekkelenkamp niet verhuurd'

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 12:39di 04-08-2020 om 12:39

Laatste update: dinsdag 4 augustus 2020 om 12:40di 04-08-2020 om 12:40

FC Twente heeft opnieuw zijn pijlen op een speler van Ajax gericht, schrijft TC/Tubantia dinsdag. De Tukkers huurden Kik Pierie al van de Amsterdammers, zijn ook al rond met Danilo Pereira en hebben nu Jurgen Ekkelenkamp op de radar.

FC Twente haalde maandag met Alexander Jeremejeff een nieuwe spits, maar zoekt nog een aanvallende middenvelder. Volgens TC/Tubantia is Ekkelenkamp 'de droomkandidaat' en staat hij 'bovenaan het wensenlijstje'. De nummer 14 van het voorbije Eredivisie-seizoen moet echter het verloop van de voorbereiding in Amsterdam afwachten.

Hoeveel uitzicht op speeltijd Ekkelenkamp heeft, zal waarschijnlijk pas eind augustus, begin september duidelijk worden. De twintigjarige jeugdinternational kwam sinds 2018 tot zestien optredens in de Ajax-hoofdmacht, maar speelde zijn wedstrijden hoofdzakelijk in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong Ajax.

Technisch directeur Jan Streuer heeft tot dusver zes spelers naar de Grolsch Veste gehaald: Pierie, Jeremejeff, Gijs Smal, Nathangelo Markelo, Vaclav Cerny en Lazaros Lamprou. Danilo moet de volgende worden, maar FC Twente wacht nog op een werkvergunning voor de Braziliaan.

Update: FC Twente hoeft niet te rekenen op de komst van Ekkelenkamp, meldt De Telegraaf. Ook sc Heerenveen had belangstelling in de middenvelder, maar Ajax wil hem komend seizoen bij het eerste elftal betrekken. Een verhuur van Ekkelenkamp is dus onbespreekbaar, klinkt het.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws