Opvallend: Bayern München verwijdert Zirkzee uit Champions League-selectie

Opvallend: Bayern München verwijdert Zirkzee uit Champions League-selectie

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 16:22di 04-08-2020 om 16:22

Laatste update: dinsdag 4 augustus 2020 om 16:30di 04-08-2020 om 16:30

Joshua Zirkzee is door Bayern München-trainer Hansi Flick buiten de Champions League-selectie gelaten. Dat heeft de UEFA dinsdag bekendgemaakt. Bayern speelt aankomende zaterdag de returnwedstrijd tegen Chelsea.  

Duidelijk is niet waarom Zirkzee uit de selectie gezet is. Hij werd er eerder dit seizoen wel in opgenomen en maakte tegen Tottenham Hotspur zelfs zijn debuut in de Champions League. Nu lijkt Flick hem niet nodig te hebben. Vanwege de coronacrisis lag het voetbal maanden stil. Om die reden mochten er wijzigingen doorgevoerd worden.

Lasse Mai, Oliver Batista Meier, Sarpreet Singh zijn ook uit de selectie verwijderd. Bright Arre-Mbi, Jamal Musiala, Malik Tillman zitten er wel bij. Zirkzee zou vanwege zijn leeftijd (19 jaar) via de B-lijst alsnog minuten kunnen maken.

Zirkzee werd dit seizoen regelmatig ingezet door Bayern en was de vaste stand-in van topschutter Robert Lewandowski. Zirkzee kwam in competitieverband negen keer binnen de lijnen en scoorde vier keer. Vaak besliste hij wedstrijden in de slotfase.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws