'Niet verrast door Ajax-transfer, ik was onder de indruk van Kudus tijdens debuut'

'Niet verrast door Ajax-transfer, ik was onder de indruk van Kudus tijdens debuut'

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 19:57di 04-08-2020 om 19:57

Ghana is maar wat blij met de transfer van Mohammed Kudus naar Ajax. Dat vertelt voorzitter Kurt Okraku van de voetbalbond van het Afrikaanse land.

De Amsterdammers namen de negentienjarige middenvelder annex aanvaller voor negen miljoen euro over van FC Nordsjaelland. "Ik ben niet verrast door zijn transfer naar Ajax", laat Okraku weten aan MAX TV. "Kudus maakte vorig jaar zijn debuut voor de Black Stars tegen Zuid-Afrika en ik was onder de indruk."

"Hij heeft de kwaliteiten van een goede speler en ik ben blij voor hem", vervolgt Okraku. "Ik kan hem alleen maar veel succes wensen, want wij hebben zulke spelers nodig in ons nationale team." Ajax betaalde negen miljoen euro aan FC Nordsjaelland voor Kudus, die dinsdag nog ontbrak op de training. 

Trainer Erik ten Hag noemt Kudus een multifunctionele speler. "Hij heeft een soortgelijke potentie als dat wij in Antony zagen, met het belangrijke verschil dat hij al langer in Europa is. Hij spreekt ook vloeiend Engels. Qua aanpassing heeft hij dus een voorsprong, maar in beide gevallen is het afwachten hoeveel aanpassingstijd ze nodig hebben", wordt hij geciteerd door Voetbal International.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws