Fulham terug in Premier League: verdediger Bryan eist hoofdrol op in verlenging

04-08-2020 23:21 Laatste update: 05-08-2020 00:23
45

Fulham heeft na een wedstrijd waarin de spanning hoger was dan het niveau van spelen aan het langste eind getrokken tegen Brentford. Er was een verlenging nodig om het verschil te maken, maar Joe Bryan zorgde met twee treffers - waaronder een prachtige vrije trap - voor grote vreugde én promotie naar de Premier League voor Fulham.

Beide clubs hadden het duidelijk moeilijk met de hooggespannen verwachtingen rondom het duel: op het spel stond een plek in de Premier League en een bedrag van 180 tot 200 miljoen die aan promotie naar het hoogste Engelse niveau verbonden is.

Fulham was de meest dreigende ploeg, maar tot écht grote kansen kwam de ploeg van trainer Scott Parker niet. Brentford, dat tijdens de competitie twee keer wist te winnen van Fulham, had het lastig en kwam er maar weinig aan te pas.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld in eerste instantie niet. Fulham was dichtbij de openingstreffer na een vrije trap van Neeskens Kebano, maar zijn poging vloog in het zijnet. Brentford kwam naarmate de tweede helft vorderde wat beter in de wedstrijd, maar echt dreigend werd de ploeg nauwelijks.

Verlenging
De wedstrijd ging naar een verlenging en daarin eiste Fulham-verdediger Bryan de hoofdrol op. Eerst schoot hij zijn ploeg vlak voor de eerste pauze op prachtige wijze op 0-1: een vrije trap van grote afstand viel achter een verbouwereerde Brentford-keeper David Raya, die hier absoluut geen rekening mee hield.

Vlak voor het einde van de wedstrijd besliste Bryan de wedstrijd: na een mooie aanval tikte hij de 0-2 binnen. Vlak voor tijd zorgde Hendrik Dalsgaard nog voor een tegentreffer voor Brentford, maar verder kwamen The Bees niet. Fulham keert na één jaar afwezigheid dus terug in de Premier League.