Update: 'Aké arriveert in Manchester voor afronding van megatransfer'

Update: 'Aké arriveert in Manchester voor afronding van megatransfer'

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 07:12wo 05-08-2020 om 07:12

Laatste update: woensdag 5 augustus 2020 om 14:26wo 05-08-2020 om 14:26

De toptransfer van Nathan Aké naar Manchester City lijkt een kwestie van tijd. Woensdagochtend meldt de gerenommeerde journalist Fabrizio Romano dat de Oranje-international en de Engelse grootmacht eruit zijn.

Aké (25) heeft met Manchester City een akkoord bereikt over een meerjarig contract, meldt Romano. De transferexpert van onder meer Sky Sport Italia en The Guardian schrijft dat de runner-up van de Premier League - zodra het papierwerk is afgerond - een slordige 43 miljoen euro overmaakt naar Aké's huidige club Bournemouth.

Op korte termijn ondergaat Aké een medische keuring bij Manchester City. Aansluitend zal hij zijn handtekening zetten. Verrassend is het transfernieuws niet, omdat vorige week al door diverse Engelse media werd gemeld dat City en Bournemouth het eens zijn over de transfersom. Toen werd gerept over een transfersom van 45 miljoen euro.

Manchester City wordt de zevende club van Aké, die werd opgeleid door achtereenvolgens ADO Den Haag, Feyenoord en Chelsea. The Blues verhuurden hem aan Reading, Watford en Bournemouth, om hem in 2017 definitief te verkopen aan laatstgenoemde club. Het Bournemouth-contract van Aké liep nog twee jaar door.

Dinsdag werd Ferrán Torres al gepresenteerd door Manchester City. De twintigjarige Spanjaard komt over van Valencia en heeft voor vijf seizoenen getekend. City betaalt in eerste instantie naar verluidt 27 miljoen euro, maar dat bedrag kan door verschillende bonussen nog oplopen tot 40 miljoen.

Update: Nathan Aké is in Manchester om zijn transfer naar Manchester City af te ronden. Volgens Sky Sports ondergaat hij binnen 24 uur een medische keuring, waarna de officiële bekendmaking van de transfer niet lang op zich zal laten wachten. Aké keerde dinsdag terug van vakantie. De speler en clubs zijn er al uit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Aké een basisplek afdwingen bij Manchester City?

Ja
79%
Nee
21%
(2165 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws