'Zeefuik heeft toptransfer definitief te pakken: vier miljoen euro voor Groningen'

'Zeefuik heeft toptransfer definitief te pakken: vier miljoen euro voor Groningen'

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 09:15wo 05-08-2020 om 09:15

Laatste update: woensdag 5 augustus 2020 om 09:35wo 05-08-2020 om 09:35

Het is rond, meldt RTV Noord: Deyovaisio Zeefuik verruilt FC Groningen voor Hertha BSC. De Duitse club betaalt zo'n vier miljoen euro en in de deal is een 'behoorlijk' doorverkooppercentage opgenomen.

Zeefuik is al afgereisd naar Berlijn. Na de medische keuring tekent hij voor vier seizoenen, aldus RTV Noord. Daarmee loopt de transfersoap rond Zeefuik op zijn einde. De 22-jarige rechtsback wilde koste wat kost naar Hertha BSC, maar Groningen-directeur Mark-Jan Fledderus wilde hem alleen voor de hoofdprijs laten gaan.

Bovendien was ook Southampton in de markt voor Zeefuik. "Fledderus heeft zogenaamd het beste met me voor, maar ik wil zelf over mijn carrière beslissen", liet de hoofdrolspeler twee weken geleden weten. "Fledderus wil me ompraten om naar Southampton te gaan, maar ik heb al aangegeven dat ik daar niet naartoe wil. Dat heb ik ook aan de CEO van Southampton kenbaar gemaakt."

Hertha BSC bleef vervolgens als enige geïnteresseerde club over. Nu krijgt Zeefuik alsnog zijn zin. Met Damil Dankerlui heeft Groningen al een vervanger aangetrokken. Zeefuik, die in de zomer van 2018 overkwam van Ajax, speelde 69 competitiewedstrijden voor de Trots van het Noorden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Zeefuik slagen bij Hertha BSC?

Ja
78%
Nee
22%
(5418 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws