Levchenko houdt hart vast: Ik heb het niet over Ajax en andere topclubs

Levchenko houdt hart vast: "Ik heb het niet over Ajax en andere topclubs"

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 11:28vr 07-08-2020 om 11:28

Evgeniy Levchenko vindt het een zorgelijke ontwikkeling dat veel clubs vanwege de coronacrisis het mes in de selectie zetten. Het valt te begrijpen, zegt de voorzitter van spelersvakbond VVCS, maar hij voorziet problemen.

Levchenko vreest dat de gevolgen 'onderschat' worden. "Ik heb het niet over Ajax en andere topclubs, wel over de laag daaronder", zegt hij tegen Voetbal International. "Volgens mij gaan veel clubs kiezen voor elf of twaalf kwalitatief goede spelers. Daarachter zetten ze heel jeugdige of kwalitatief wat mindere jongens, om de kosten te drukken."

"Die basisspelers zullen stuk voor stuk topfit moeten zijn en blijven. Het trainingsproces zal erop aangepast moeten worden. Ze moeten veel wedstrijden spelen en hebben weinig tijd te herstellen. Maar het is onvermijdelijk dat spelers in die selecties op een gegeven moment oververmoeid raken. Dat ga je merken. Aan blessures, aan het niveau. De competitie gaat er een beetje minder van worden", verwacht Levchenko.

Niet alleen de competities, clubs en spelers gaan dat merken, denkt Levchenko. "Voor de neutrale toeschouwer zullen de wedstrijden een minder prettig kijkspel worden. FOX Sports en Ziggo gaan dat merken, dat denk ik echt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws